Υλικά: 90 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
150 ml κρύο νερό
πάπρικα
2 αβγά
125 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Τρόπος: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το νερό και 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει συμπαγής η ζύμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την παρμεζάνα και την πάπρικα.
Στη συνέχεια διαλύουμε στη ζύμη τα αβγά ένα -ένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, και μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ διαμέτρου 6 χιλιοστών.
Τοποθετούμε μπαλίτσες ζύμης και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε για 15΄-20΄, ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
4 κουταλιές βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
150 ml κρύο νερό
πάπρικα
2 αβγά
125 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Τρόπος: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το νερό και 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει συμπαγής η ζύμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την παρμεζάνα και την πάπρικα.
Στη συνέχεια διαλύουμε στη ζύμη τα αβγά ένα -ένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, και μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ διαμέτρου 6 χιλιοστών.
Τοποθετούμε μπαλίτσες ζύμης και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε για 15΄-20΄, ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου