Υλικά: 2 κρεμμύδια μέτρια
1 κοτόπουλο 1200 γρ. περίπου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
6 αβγά
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα καβουρντίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το βούτυρο.
Όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα, ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε πλύνει και το έχουμε κόψει
σε μερίδες, να ροδίσει.
Έπειτα προσθέτουμε λίγο νερό, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις βράσει και μείνει με το λάδι του το βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά το γιαούρτι, και σε μια δεύτερη λεκανίτσα χτυπάμε τα αβγά.
Προσθέτουμε τα αβγά στο γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού.
Αραδιάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου με το λάδι τους σε ένα ταψί, μαζί με τα κρεμμύδια, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Έπειτα από λίγο προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού και αβγών.
Όταν πάρει ένα καστανόξανθο χρώμα και πυκνώσει, το βγάζουμε. Σερβίρεται ζεστό.
Συνοδεύεται κατά βούληση.
1 κοτόπουλο 1200 γρ. περίπου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
6 αβγά
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα καβουρντίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το βούτυρο.
Όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα, ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε πλύνει και το έχουμε κόψει
σε μερίδες, να ροδίσει.
Έπειτα προσθέτουμε λίγο νερό, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις βράσει και μείνει με το λάδι του το βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά το γιαούρτι, και σε μια δεύτερη λεκανίτσα χτυπάμε τα αβγά.
Προσθέτουμε τα αβγά στο γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού.
Αραδιάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου με το λάδι τους σε ένα ταψί, μαζί με τα κρεμμύδια, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Έπειτα από λίγο προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού και αβγών.
Όταν πάρει ένα καστανόξανθο χρώμα και πυκνώσει, το βγάζουμε. Σερβίρεται ζεστό.
Συνοδεύεται κατά βούληση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου