Μια υπέροχη γευστική ιδέα για αποτοξίνωση από τα κρέατα, είναι και η παρακάτω βελουτέ σούπα λαχανικών.
Υλικά: 1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πράσο χοντροκομμένο
2 πατάτες σε κομμάτια
1 μικρό κουνουπιδάκι
1 μπρόκολο μικρό
2 καρότα μεγάλα σε κομμάτια
λίγο λάδι
2 κύβους ζωμό κότας
λίγο αλάτι αν χρειάζεται
λίγο πιπέρι
λίγο κάρυ
κρέμα γάλακτος
κρουτόν
Τρόπος: Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο να σοταριστούν. Σε ένα βραστήρα έχουμε βράσει 1 1/2 λίτρο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, και αφήνουμε να βράσουν.
Προσθέτουμε τους δύο κύβους, το πιπέρι. Δοκιμάζουμε σε λίγο κι αν θέλει λίγο αλάτι προσθέτουμε.
Μόλις βράσουν, τα ρίχνουμε μαζί με το ζουμί σε μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Αδειάζουμε στη κατσαρόλα. Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ, ρίχνοντας από πάνω μια ιδέα κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε κρουτόν και λίγο κάρυ.
Υλικά: 1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πράσο χοντροκομμένο
2 πατάτες σε κομμάτια
1 μικρό κουνουπιδάκι
1 μπρόκολο μικρό
2 καρότα μεγάλα σε κομμάτια
λίγο λάδι
2 κύβους ζωμό κότας
λίγο αλάτι αν χρειάζεται
λίγο πιπέρι
λίγο κάρυ
κρέμα γάλακτος
κρουτόν
Τρόπος: Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο να σοταριστούν. Σε ένα βραστήρα έχουμε βράσει 1 1/2 λίτρο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, και αφήνουμε να βράσουν.
Προσθέτουμε τους δύο κύβους, το πιπέρι. Δοκιμάζουμε σε λίγο κι αν θέλει λίγο αλάτι προσθέτουμε.
Μόλις βράσουν, τα ρίχνουμε μαζί με το ζουμί σε μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Αδειάζουμε στη κατσαρόλα. Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ, ρίχνοντας από πάνω μια ιδέα κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε κρουτόν και λίγο κάρυ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου