Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Σουφλέ με τυρί!!

Υλικά : 1/2 φλιτζάνι φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια κοπανισμένα
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές γάλα
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. κατσικίσιο τυρί σε κύβους
1 κρόκος
3 ασπράδια


Τρόπος : Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει. Σβήνουμε τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. 
Αδειάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε αντικολλητικό τηγάνι και τους τηγανίζουμε ανακατεύοντας ώσπου να ροδίσουν. Με το μισό βούτυρο αλείφουμε το εσωτερικό από 4 ατομικά φορμάκια για σουφλέ.
Μοιράζουμε τους ψημένους  ξηρούς καρπούς στα φορμάκια και τα ανακινούμε να καλύψουν τη βάση και τα πλαϊνά. 
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με το αλεύρι για περίπου 1΄, και προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει, και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το μισό τυρί στη σάλτσα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Μόλις λιώσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο, ενόσω ανακατεύουμε. 
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, και αδειάζουμε τη μισή στη σάλτσα τυριού, ανακατεύοντας να αφρατέψει. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, και προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας πάντα.
Μοιράζουμε το υπόλοιπο τυρί στα φορμάκια, και στη συνέχεια απογεμίζουμε με το μείγμα της κρέμας τυριού. Βάζουμε τα φορμάκια σε μεγάλο ταψί, και ρίχνουμε το ζεστό νερό να φτάσει ως τη μέση του ύψους τους. Ψήνουμε για 10΄, ή ώσπου να φουσκώσουν, να πήξουν και να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου