Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κουλουράκια λαδιού!!





Υλικά : 4 ποτηράκια λάδι ελιάς
4 ποτηράκια ζάχαρη
4 ποτηράκια χυμό πορτοκάλι
1 ποτηράκι χυμό λεμονιού με 2 κουταλάκια σόδα
[το ρίχνετε κατευθείαν στο μείγμα, αφού ρίξετε τη σόδα στο λεμόνι,
 πάνω από τη λεκάνη με τα υλικά, γιατί φουσκώνει αμέσως]
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι κοπανισμένο γαρίφαλο
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο παραπάνω




Τρόπος : Ρίχνουμε όλα τα υλικά, το λάδι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το λεμόνι με τη σόδα, τη κανέλα, το γαρίφαλο στο μίξερ και τα ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη, και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, δουλεύοντας το με το χέρι. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, αλλά και να μη κολλάει στα χέρια.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα, που τα αραδιάζουμε σε αλάδωτο ταψί. Τα κουλουράκια γίνονται μικρά σε μέγεθος μπουκιάς.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 10΄. Προσοχή δεν ροδοκοκκινίζουν, και γίνονται νόστιμα, τραγανά, νηστίσιμα κουλουράκια.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου