Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Κιουνεφέ!!

Υλικά : 1/2 κιλό κανταΐφι
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/2 κιλό ανθότυρο
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι βανίλια
1 κούπα φιστίκι Αιγίνης ανάλατο ψημένο


Παγωτό καϊμάκι


Σιρόπι : 3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά χυμό λεμόνι


Τρόπος: Σε μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με πιρούνι, και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, ώσπου να γίνει λεία πάστα. 
Ξάνουμε το κανταΐφι,  και βαστώντας στις παλάμες μας το βούτυρο, το τρίβουμε να βουτυρωθεί καλά. Στρώνουμε το μισό βουτυρωμένο κανταΐφι σε ένα ταψί, και απλώνουμε πάνω τη γέμιση.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο κανταΐφι, προσεκτικά να μην υπάρχουν κενά, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. 
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5΄ να δέσει ελαφρά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 
Απλώνουμε τα φιστίκια στην επιφάνεια του γλυκού, περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν το σερβίρουμε συνοδεύοντας το με παγωτό καϊμάκι. 


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου