Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Πασχαλινά κουλούρια!!

Υλικά :1,200 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 αβγά
150 γραμ. βούτυρο γάλακτος
2 φακελάκια βανίλια
3 κουταλάκια ανθρακική αμμωνία
400 γραμ. ζάχαρη
1 αβγό
γάλα όσο πάρει


Τρόπος : Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε στο αλεύρι. 
Τρίβουμε με τα δάχτυλα μας το αλεύρι με το βούτυρο.
Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε 1 φλιτζανάκι γάλα, διαλύουμε τη βανίλια με την αμμωνία.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε στο αλεύρι λίγο-λίγο από τα 3 μείγματα, δηλ. τους κρόκους, τη μαρέγκα, και το γάλα, ανακατεύοντας. Ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο ακόμα γάλα, αν χρειάζεται, να γίνει αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. 
Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα, αλείφουμε με αβγό, και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί φουσκώνουν πολύ. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20΄να φουσκώσουν και να ροδίσουν.


Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τους δικούς σου!
      Πάντα στη διάθεση σας!
      Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή