Κυριακή 20 Απριλίου 2025

Πατσοπόδαρα αρνίσια στη γάστρα!

 


Υλικά: Περίπου 2,5 κιλά ποδαράκια και κοιλιές αρνίσιες

καυκαλήθρες και μιρόνια και εναλλακτικά μαρούλι

κρεμμυδάκια φρέσκα

άνηθος

μαϊντανός

3 σκόρδα μεγάλα

1 μικρό κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα

λάδι

ρίγανη

κανέλα

μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι


Τρόπος: Τα ποδαράκια και τις κοιλιές φροντίζουμε να τα πάρουμε από τον κρεοπώλη μας καθαρισμένα και ξυρισμένα καλά, χωρίς τρίχες ή δέρμα. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα σε μια λεκανίτσα με νερό στην οποία έχουμε βάλει λίγες κουταλιές αλεύρι. Έτσι αποβάλλουν όποια μυρωδιά μπορεί να μας ενοχλήσει. 

Έπειτα τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό καλά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την βάζουμε στο μάτι να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τις κοιλιές και τα αρνίσια πόδια να ζεματιστούν καλά. Τα αφήνουμε λίγο να βράσουν και ξαφρίζουμε. Έπειτα με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τις κοιλιές σε μικρά κομμάτια.

Ζεματάμε και τα χορταρικά μας  ίσα να μαλακώσουν και τα κόβουμε και αυτά αμέσως σε κομμάτια.

Σε κομμάτια έχουμε κόψει και τα κρεμμύδια μαζί με το πράσινο τμήμα τους, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τον άνηθο επίσης καθώς και το σκόρδο σε φετάκια.

Τα πασπαλίζουμε όλα με λίγη κανέλα και ακόμα πιο λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε και τα ντοματάκια και ανακατεύουμε καλά.

Στη γάστρα βάζουμε λάδι και αδειάζουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε.

Βάζουμε στον φούρνο όπου ψήνουμε στον αέρα. Όταν όλα πια έχουν μαλακώσει ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα να πιει το ζουμί του. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου