Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Μοσχαράκι με κυδώνια και δαμάσκηνα!

 Υλικά: 1 ,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε δέκα κομμάτια

3 κυδώνια κομμένα κυδωνάτα

30 αποξηραμένα δαμάσκηνα

500 ml λευκό κρασί

1 κιλό πράσα χοντροκομμένα


2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας ξύδι

2 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι, λάδι


Τρόπος: Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα, και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομμάτια το μοσχάρι που πρώτα το έχουμε αλατίσει, να σοταριστεί καλά και από τις δύο μεριές, για 5΄με 6΄ έως να ροδίσει.

Αφαιρούμε το μοσχάρι και ρίχνουμε τα πράσα και το σκόρδο να σοταριστούν κι αυτά ως να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κρασί, τη δάφνη, και το μοσχάρι ξανά.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 1 με μιάμιση ώρα ανάλογα με την κουζίνα μας,

να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε τα κυδώνια και έπειτα από δέκα λεπτά τα δαμάσκηνα.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20΄ και μόλις μαλακώσουν όλα τα υλικά αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης. 

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.






1 σχόλιο:

  1. Αυτή η συνταγή θα αρέσει στην Συντροφο μου,
    έχει κι αυτή blog (kai) μαγειρικής και θα σε συστήσω
    Είναι η καλύτερη μαγείρισσα που ξέρω!
    Αν θες ριξε μια ματια: https://doritassyntages.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή