Υλικά: 5 κουβερτούρες γάλακτος ή μαύρες
5 κουτ. γλ βούτυρο
2 θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια
Μία σπάτουλα πλακέ για ίσιωμα
Ένα κορνέ
Τρόπος: Σε ένα γυάλινο μπολ που να χωράει η βάση του κατά το ένα τρίτο σε μια κατσαρόλα, χωρίς να βυθίζεται, σπάμε σε κομμάτια πέντε κουβερτούρες γάλακτος.
Ετοιμαζόμαστε να λιώσουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί.
Γεμίζουμε τη κατσαρόλα μας νερό μέχρι τη μέση και το βάζουμε να βράσει.
Δεν ξεχνάμε να προστατέψουμε τα χέρια μας με γάντια ώστε να μη καούμε αργότερα.
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει τοποθετούμε το γυάλινο μπολ με τη σοκολάτα από πάνω της και περιμένουμε. Μόλις δούμε ότι η σοκολάτα αρχίζει να λιώνει, με τον αβγοδάρτη, αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά να γίνει λεία.
Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφαιρούμε το σκεύος πάνω από την κατσαρόλα, εδώ πρέπει να προσέξουμε μη καούμε, και κλείνουμε το μάτι.
Γεμίζουμε τη σακούλα του κορνέ με τη σοκολάτα, και αρχίζουμε να γεμίζουμε τις θήκες.
Στη συνέχεια ισιώνουμε τη σοκολάτα με την πλακέ σπάτουλα. Καθαρίζουμε τα περιττά με λίγο χαρτί και βάζουμε τις θήκες στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα.
Πω ρε φιλενάδα! Άμα τα τελειώσεις στείλε μου ένα κουτί, να χαρείς! Υπέροχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε σοκολατάκια;!! Υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφή