Υλικά: 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης μεγάλα
4 φέτες τυρί ένταμ ή άλλο που λιώνει
6 κ. σ. πίκλες διάφορες ψιλοκομμένες
2 κ. σ. κέτσαπ
2 κ. σ. μουστάρδα
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
1 κρόκος αβγού
Τρόπος: Αλευρώνουμε ελάχιστα ένα δίσκο κοπής. Απλώνουμε ανοικτό επάνω το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πίκλες με τη μουστάρδα.
Την απλώνουμε στην κεντρική επιφάνεια κρατώντας τέσσερα εκατοστά απόσταση από το τελείωμα στις πιο στενές πλευρές και δέκα εκατοστά απόσταση στις δύο μακριές πλευρές.
Επάνω από τις πίκλες αραδιάζουμε τα έξι λουκάνικα σε δύο σειρές παράλληλες.
Από πάνω απλώνουμε την κέτσαπ και έπειτα καλύπτουμε με το τυρί.
Με ένα ψαλίδι κόβουμε τη σφολιάτα που περισσεύει στις μακριές πλευρές σε λωρίδες.
Διπλώνουμε τις κοντές άκρες πάνω από τη γέμιση για να δημιουργήσουμε κλειστές πλευρές και έπειτα κλείνουμε μία μία τα ζεύγη από τις λωρίδες αντικριστά, μέχρι να κλείσει εντελώς το ρολό μας.
σαν να πλέκουμε κοτσίδα.
Αλείφουμε με τον κρόκο αβγού την επιφάνεια.
Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς.
Μόλις ροδίσει σερβίρουμε σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.
Σημείωση: Τα υλικά αφορούν το ένα φύλλο μόνο
4 φέτες τυρί ένταμ ή άλλο που λιώνει
6 κ. σ. πίκλες διάφορες ψιλοκομμένες
2 κ. σ. κέτσαπ
2 κ. σ. μουστάρδα
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
1 κρόκος αβγού
Τρόπος: Αλευρώνουμε ελάχιστα ένα δίσκο κοπής. Απλώνουμε ανοικτό επάνω το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πίκλες με τη μουστάρδα.
Την απλώνουμε στην κεντρική επιφάνεια κρατώντας τέσσερα εκατοστά απόσταση από το τελείωμα στις πιο στενές πλευρές και δέκα εκατοστά απόσταση στις δύο μακριές πλευρές.
Επάνω από τις πίκλες αραδιάζουμε τα έξι λουκάνικα σε δύο σειρές παράλληλες.
Από πάνω απλώνουμε την κέτσαπ και έπειτα καλύπτουμε με το τυρί.
Με ένα ψαλίδι κόβουμε τη σφολιάτα που περισσεύει στις μακριές πλευρές σε λωρίδες.
Διπλώνουμε τις κοντές άκρες πάνω από τη γέμιση για να δημιουργήσουμε κλειστές πλευρές και έπειτα κλείνουμε μία μία τα ζεύγη από τις λωρίδες αντικριστά, μέχρι να κλείσει εντελώς το ρολό μας.
σαν να πλέκουμε κοτσίδα.
Αλείφουμε με τον κρόκο αβγού την επιφάνεια.
Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς.
Μόλις ροδίσει σερβίρουμε σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.
Σημείωση: Τα υλικά αφορούν το ένα φύλλο μόνο
Αμάν ρε Μαίρη! Δεν μας λυπάσαι! Μου έχουν πέσει τα σάλια μιλάμε. Αχ και είναι και αρχή βδομάδας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά στέλνω.