Υλικά: 250 γρ κεφαλογραβιέρα
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ λάδι
λίγο αλάτι
πιπέρι
λίγο ξύδι
λίγο γάλα
λίγος δυόσμος
Τρόπος: Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί, και το στύβουμε καλά. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα 2/3 του λαδιού, λίγο γάλα και λίγο ξύδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τον μαιντανό, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι, και το δυόσμο.
Αναμειγνύουμε πάλι όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1- 2 ώρες να τραβήξει.
Κόβουμε τη κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, τα βγάζουμε από το ψυγείο.
Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι, και κόβουμε μπαλίτσες κιμά, τις κάνουμε πλακέ, και τοποθετούμε ένα μπαστουνάκι στη μέση. Κλείνουμε καλά μέσα στο κιμά τη κεφαλογραβιέρα, και πλάθουμε μπιφτέκια.
Τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30΄-35΄.
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ λάδι
λίγο αλάτι
πιπέρι
λίγο ξύδι
λίγο γάλα
λίγος δυόσμος
Τρόπος: Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί, και το στύβουμε καλά. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα 2/3 του λαδιού, λίγο γάλα και λίγο ξύδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τον μαιντανό, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι, και το δυόσμο.
Αναμειγνύουμε πάλι όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1- 2 ώρες να τραβήξει.
Κόβουμε τη κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, τα βγάζουμε από το ψυγείο.
Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι, και κόβουμε μπαλίτσες κιμά, τις κάνουμε πλακέ, και τοποθετούμε ένα μπαστουνάκι στη μέση. Κλείνουμε καλά μέσα στο κιμά τη κεφαλογραβιέρα, και πλάθουμε μπιφτέκια.
Τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30΄-35΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου