Υλικά: 1 μπούτι κατσικιού περίπου 1,5 κιλό
4-5 σκελίδες σκόρδο
1,5-2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 πακετάκι αγκινάρες καρδιές
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα γλυκιά
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 κουταλιά θυμάρι ξερό
αλάτι, πιπέρι
3 λαδόκολλες
100 γραμ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
Τρόπος: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανοίγουμε σχισμές στο κρέας με ένα μαχαίρι και βυθίζουμε φετάκια μακρόστενα σκόρδου.
Σε τρία φύλλα λαδόκολλας, το ένα πάνω στο άλλο, απλώνουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες και τα κυβάκια τυριού, κι από πάνω βάζουμε το μπούτι.
Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι με προσοχή γιατί υπάρχει και το τυρί, και πιπέρι. Με το μισό μείγμα αλείφουμε καλά το μπούτι και με το άλλο μισό περιχύνουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες.
Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σαν πακέτο, και το δένουμε με βαμβακερό σπάγκο. Βάζουμε το πακέτο σε ταψί, και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 200 βαθμούς.
4-5 σκελίδες σκόρδο
1,5-2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 πακετάκι αγκινάρες καρδιές
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα γλυκιά
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 κουταλιά θυμάρι ξερό
αλάτι, πιπέρι
3 λαδόκολλες
100 γραμ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
Τρόπος: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανοίγουμε σχισμές στο κρέας με ένα μαχαίρι και βυθίζουμε φετάκια μακρόστενα σκόρδου.
Σε τρία φύλλα λαδόκολλας, το ένα πάνω στο άλλο, απλώνουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες και τα κυβάκια τυριού, κι από πάνω βάζουμε το μπούτι.
Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι με προσοχή γιατί υπάρχει και το τυρί, και πιπέρι. Με το μισό μείγμα αλείφουμε καλά το μπούτι και με το άλλο μισό περιχύνουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες.
Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σαν πακέτο, και το δένουμε με βαμβακερό σπάγκο. Βάζουμε το πακέτο σε ταψί, και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου