Βρήκα τη συνταγή αυτή στο σάιτ ''συνταγές της παρέας'' και είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γρ
1 πακέτο λουκάνικα φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
300 γρ φέτα τριμμένη στο χέρι
3 αβγά
500ml γάλα φρέσκο
λίγο λάδι
Τρόπος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα την πιπεριά και τα λουκάνικα.
Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ ,την κλασσική κι όχι αυτή που ανοίγει με σούστα.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στον πάτο.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και απο πάνω καλύπτουμε με λίγη γέμιση.
Από πάνω πάλι τσαλακωμένο το φύλλο, ξανά ράντισμα με λίγο λάδι και πάλι γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Φτιάχνουμε στρώσεις δηλαδή.
Τελευταία στρώση μένει το φύλλο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά πρώτα και προσθέτουμε μετά το γάλα.
Περιχύνουμε το σουφλέ, και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να ρουφήξει το υγρό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γρ
1 πακέτο λουκάνικα φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
300 γρ φέτα τριμμένη στο χέρι
3 αβγά
500ml γάλα φρέσκο
λίγο λάδι
Τρόπος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα την πιπεριά και τα λουκάνικα.
Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ ,την κλασσική κι όχι αυτή που ανοίγει με σούστα.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στον πάτο.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και απο πάνω καλύπτουμε με λίγη γέμιση.
Από πάνω πάλι τσαλακωμένο το φύλλο, ξανά ράντισμα με λίγο λάδι και πάλι γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Φτιάχνουμε στρώσεις δηλαδή.
Τελευταία στρώση μένει το φύλλο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά πρώτα και προσθέτουμε μετά το γάλα.
Περιχύνουμε το σουφλέ, και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να ρουφήξει το υγρό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου