Υλικά : 2 φιλέτα πέρκα μεγάλα
1 κιλό ντομάτες
1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
λάδι
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
βασιλικό
δενδρολίβανο
σκόρδο προαιρετικά
Τρόπος : Πλένουμε τις πιπεριές ολόκληρες και τις αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τις βάζουμε σε αερόθερμο φούρνο να μαραθούν. Βγάζουμε πρώτα τις Φλωρίνης γιατί μαραίνονται γρηγορότερα και αφήνουμε λίγο τις υπόλοιπες.
Μόλις μαραθούν, βγάζουμε και τις υπόλοιπες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αφήνουμε στην άκρη.
Μπορούμε να το κάνουμε από την προηγούμενη και να τις φυλάξουμε κομμένες στη συντήρηση του ψυγείου.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη σε ένα δοχείο, και πετάμε το φλούδι. Το βάζουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα φιλέτα της πέρκας σε φέτες . Τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε.
Σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος, ρίχνουμε λάδι και μόλις κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες του ψαριού να ροδίσουν και να σταθούν.
Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και ρίχνουμε τις ντομάτες αφήνοντας τες να βράσουν με το λάδι και το ζουμί τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βασιλικό, ρίγανη και δενδρολίβανο. Και σκόρδο ψιλοκομμένο αν θέλουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Αλατίζουμε πάλι αν χρειάζεται.
Σε μισό ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Όταν κοντεύει να τελειώσει το φαγητό μας προσθέτουμε με προσοχή τα κομμάτια το ψάρι.
Το αφήνουμε λίγο να βράσει και να χυλώσει το ζουμί, και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
1 κιλό ντομάτες
1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
λάδι
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
βασιλικό
δενδρολίβανο
σκόρδο προαιρετικά
Τρόπος : Πλένουμε τις πιπεριές ολόκληρες και τις αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τις βάζουμε σε αερόθερμο φούρνο να μαραθούν. Βγάζουμε πρώτα τις Φλωρίνης γιατί μαραίνονται γρηγορότερα και αφήνουμε λίγο τις υπόλοιπες.
Μόλις μαραθούν, βγάζουμε και τις υπόλοιπες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αφήνουμε στην άκρη.
Μπορούμε να το κάνουμε από την προηγούμενη και να τις φυλάξουμε κομμένες στη συντήρηση του ψυγείου.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη σε ένα δοχείο, και πετάμε το φλούδι. Το βάζουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα φιλέτα της πέρκας σε φέτες . Τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε.
Σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος, ρίχνουμε λάδι και μόλις κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες του ψαριού να ροδίσουν και να σταθούν.
Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και ρίχνουμε τις ντομάτες αφήνοντας τες να βράσουν με το λάδι και το ζουμί τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βασιλικό, ρίγανη και δενδρολίβανο. Και σκόρδο ψιλοκομμένο αν θέλουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Αλατίζουμε πάλι αν χρειάζεται.
Σε μισό ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Όταν κοντεύει να τελειώσει το φαγητό μας προσθέτουμε με προσοχή τα κομμάτια το ψάρι.
Το αφήνουμε λίγο να βράσει και να χυλώσει το ζουμί, και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου