Υλικά: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί ψίχα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγο γάλα
ελάχιστο ξύδι
λάδι ελιάς
καλαμποκέλαιο
αλάτι, πιπέρι
κύμινο
βασιλικός
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο βούτυρο
κανέλα
χυμός ντομάτας
λίγο αλεύρι
Τρόπος: Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με τη φρυγανιά τη τριμμένη ή τη ψίχα ψωμιού αφού τη μουσκέψουμε σε νερό και τη στύψουμε καλά.
Μόλις έχει γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο γάλα, και λίγο ξύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το τριμμένο και τη τριμμένη φρέσκια ντομάτα, καθώς και τέσσερις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Προσθέτουμε βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει, και εν τω μεταξύ παίρνουμε κομματάκια κιμά και τα πλάθουμε μακρόστενα. Τα αλευρώνουμε όπως κάνουμε τα κεφτεδάκια, και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες να σωταριστούν.
Προς το τελείωμα ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο, και κατόπιν χυμό ντομάτας .
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγο νερό.
Βράζουμε τη σάλτσα και λίγο πριν ετοιμαστεί ολοκληρωτικά, προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Μόλις η σάλτσα δέσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι για πιλάφι και μόλις ετοιμαστεί το καίμε με λίγο βούτυρο.
Σερβίρουμε.
1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί ψίχα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγο γάλα
ελάχιστο ξύδι
λάδι ελιάς
καλαμποκέλαιο
αλάτι, πιπέρι
κύμινο
βασιλικός
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο βούτυρο
κανέλα
χυμός ντομάτας
λίγο αλεύρι
Τρόπος: Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με τη φρυγανιά τη τριμμένη ή τη ψίχα ψωμιού αφού τη μουσκέψουμε σε νερό και τη στύψουμε καλά.
Μόλις έχει γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο γάλα, και λίγο ξύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το τριμμένο και τη τριμμένη φρέσκια ντομάτα, καθώς και τέσσερις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Προσθέτουμε βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει, και εν τω μεταξύ παίρνουμε κομματάκια κιμά και τα πλάθουμε μακρόστενα. Τα αλευρώνουμε όπως κάνουμε τα κεφτεδάκια, και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες να σωταριστούν.
Προς το τελείωμα ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο, και κατόπιν χυμό ντομάτας .
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγο νερό.
Βράζουμε τη σάλτσα και λίγο πριν ετοιμαστεί ολοκληρωτικά, προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Μόλις η σάλτσα δέσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι για πιλάφι και μόλις ετοιμαστεί το καίμε με λίγο βούτυρο.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου