Υλικά:
1 πακέτο ορτύκια [4 τεμάχια]
χυμός
ντομάτας
και
ντοματάκι ψιλοκομμένο [σε χάρτινη
συσκευασία για πιο υγιεινό]
[Μπορείτε
να βάλετε και φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
αν θέλετε]
1
ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι,
πιπέρι
2
-3 κλωστούλες κρόκο Κοζάνης
κανέλα
λάδι
1
μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τρόπος:
Βγάζουμε τα ορτύκια από το πακέτο,
καθαρίζουμε πιθανόν φτερά που μπορεί
να έχουν μείνει, και τα πλένουμε καλά.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί.
Όταν
μαραθεί, ρίχνουμε τα ορτύκια γυρίζοντας
τα κι από τις δύο πλευρές, να πάρουν
χρώμα, [λιγότερο υγιεινός τρόπος, είναι
να τα περάσετε από το τηγάνι πρώτα].
Σβήνουμε
με το κρασί κι αφήνουμε μέχρι να
εξατμισθεί.
Ρίχνουμε
λίγο νερό, το χυμό ντομάτας, αλάτι και
πιπέρι και λίγη κανέλα και αφήνουμε να
βράσει.
Όταν
μαλακώσει το κρέας του ορτυκιού, και
έχει μείνει με το λάδι του κατεβάζουμε
από τη φωτιά.
Γαρνίρεται
με ρύζι άσπρο ή πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου