Υλικά:
πατάτες κομμένες για φούρνο μικρές
ρίγανη
αλάτι,
πιπέρι
λίγο
λάδι
θυμάρι
ή δενδρολίβανο
Τρόπος:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες
και στην συνέχεια τις πλένουμε καλά και
τις αλατίζουμε.
Σε
κατσαρόλα έχουμε βάλει νερό να βράσει.
Ρίχνουμε τις πατάτες όταν το νερό
κοχλάζει και βράζουμε μόνο για 4΄, για
να μη λιώσουν.
Τις
σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν
σε σουρωτήρι καλά.
Παίρνουμε
το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και το
βάζουμε στο φούρνο - στο αερόθερμο αν
υπάρχει, στους 150 βαθμούς, αλλιώς στο
πάνω - κάτω στους 200 βαθμούς -, άδειο να
κάψει περίπου για 6΄.
Βγάζουμε
προσεκτικά το ταψί και ρίχνουμε λίγο
λάδι. Το απλώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε
τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά να πάει
το λάδι σε όλες τις πατάτες. Ακούμε που
το λάδι τσιτσιρίζει.
Ρίχνουμε
τα μυρωδικά μας, πιπέρι και λίγο αλάτι
ακόμα. Απλώνουμε καλά και ξαναβάζουμε
το ταψί στο φούρνο έως ότου μαλακώσουν
και ξεροψηθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου