Αυτό που ξέχασα να πω είναι ότι η Βακαλαόπιτα είναι Κεφαλλονίτικη συνταγή!
Και είμαι ασυγχώρητη που το ξέχασα γι' αυτό βιάζομαι να το βάλω τώρα!!
Υλικά: 1,5 κ μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος ξεψαχνισμένος σε μικρά κομματάκια
Και είμαι ασυγχώρητη που το ξέχασα γι' αυτό βιάζομαι να το βάλω τώρα!!
Υλικά: 1,5 κ μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος ξεψαχνισμένος σε μικρά κομματάκια
μια
πατάτα μεγάλη τριμμένη στο χοντρό του
τρίφτη
λάδι
πιπέρι
λίγο
χυμό ντομάτας
1
και 1/2 φλιτζ. καφέ ρύζι γλασέ
μαϊντανός
ψιλοκομμένος
1
κρεμμύδι τριμμένο
4-5
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
κανέλα
δυο
φύλλα ένα κάτω ένα πάνω όχι πολύ ψιλά
αλλά ούτε χοντρά
λίγο αλάτι
5 κουτάλες αλεύρι
λίγο ξύδι
χυμός 1 πορτοκαλιού
Τρόπος:
Ξεψαχνίζουμε σε κομματάκια το φιλέτο
του μπακαλιάρου σε μια λεκανίτσα.
Προσθέτουμε
την τριμμένη πατάτα, λίγο λάδι, πιπέρι,
κανέλα, χυμό ντομάτας, τον ψιλοκομμένο
μαϊντανό, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι
και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε
καλά τα υλικά και με προσοχή προσθέτουμε
λίγο αλάτι.
Σε
μια λεκανίτσα ρίχνουμε 5 κουτάλες αλεύρι, λάδι, το χυμό ενός πορτοκαλιού,
λίγο ξύδι, και λίγο αλάτι.
Σταδιακά
ανακατεύουμε τα υλικά πλάθοντας με το
χέρι, προσθέτοντας χλιαρό νερό, τόσο
ώστε η ζύμη να μη κολλάει στο χέρι αλλά
να είναι μαλακή.
Αφού
ζυμώσουμε χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και
σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο
όχι πολύ λεπτό αλλά ούτε και πολύ χοντρό.
Τοποθετούμε
το ένα μας φύλλο σε ταψί που έχουμε
αλείψει με λάδι, και στη συνέχεια
αδειάζουμε το μείγμα μας. Το στρώνουμε
καλά, και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο
από πάνω.
Πυτίζουμε
με λίγο νερό το φύλλο τρυπάμε εδώ και
εκεί με πιρούνι και ψήνουμε.
Υπέροχη πίτα που δυστυχώς δεν την ξέρουν πολλοί! Καλοφάγωτη! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη μου καλησπέρα!! Ήταν πράγματι καλοφάγωτη γιατί σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα κομματάκι!! Και επιπλέον είναι μια υπέροχη Κεφαλλονίτικη συνταγή!!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα!!!