Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Κοτόπουλο με σάλτσα εσπεριδοειδών!!

Υλικά : 4 μπούτια κοτόπουλου με το στήθος μαζί
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
2 1/2 κουταλιές λάδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
8-12 φρέσκα φύλλα βασιλικού
λίγες μαύρες ελιές
10 πολύχρωμες πιπεριές 
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
3 ντομάτες
μαιντανό
λίγο αλάτι
2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
κομμάτια πορτοκαλιού για γαρνιτούρα


Τρόπος : Ψήνουμε τις πιπεριές, και μόλις μαραθούν, τις βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ, το 1 1/2 φλιτζάνι λάδι και το ξύδι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το σκόρδο λιωμένο. Ανακατεύουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, και τις ελιές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού και το πορτοκάλι με 1 κουταλιά λάδι και το μισό από το 1/2 κουταλάκι αλάτι, και το μισό πιπέρι.
Ανασηκώνουμε τη πέτσα του κοτόπουλου και απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα από τα δύο ξύσματα στο όλο το μπούτι. Τοποθετούμε από πάνω από το μείγμα 3-4 φύλλα βασιλικού. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10΄.
Αλείφουμε και τις 2 πλευρές του κοτόπουλου με 1 κουταλιά λάδι και το βάζουμε στο γκριλ για 10΄.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, και χυμό πορτοκάλι. Τοποθετούμε τη σαλάτα στα πιάτα, και από πάνω το κοτόπουλο. 
Γαρνίρουμε με τα κομμάτια του πορτοκαλιού.




Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου