Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κρεατόπιτα κεφαλλονίτικη!

Υλικά : 1 μεγάλο μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο
   1 1/2 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1/2 κιλό κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μπόλικο σάψιχο ή μαντζουράνα
1 μεγάλη πατάτα ή 3 μεσαίες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
λάδι
5 αβγά
1/4 γραβιέρα γλυκιά σε κύβους


 Για το φύλλο : 1 1/2  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμός πορτοκαλιού
νερό ζεστό
λίγο ξύδι
αλάτι
λάδι


Τρόπος : Βράζουμε τα κρέατα σε μια κατσαρόλα με νερό.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, το ξύδι, το λάδι, αλάτι, χυμό πορτοκαλιού, και προσθέτουμε σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας τα υλικά, μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, μαλακή και λεία.
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί, και έπειτα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε σε φύλλο το 1/4 της ζύμης, και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο κομμάτι από τα τέσσερα της ζύμης που το έχουμε ανοίξει σε φύλλο πιο λεπτό από το πρώτο.
Κόβουμε τα κρέατα σε πολύ μικρά κομματάκια σε μια λεκάνη, και ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό, το άνηθο, το σάψιχο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ρύζι, τη τριμμένη πατάτα, τις ντομάτες, τα αβγά, τη γραβιέρα.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας. Ρίχνουμε αλάτι, λάδι, πιπέρι και προσθέτουμε το μείγμα μας στο ταψί πάνω στα φύλλα. 
Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο άλλα δύο φύλλα, και το τελευταίο το γυρίζουμε στις άκρες.
Αλείφουμε με πινέλο όλη την επιφάνεια με λάδι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους180 βαθμούς στο πάνω-κάτω.


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου