Υλικά: 1 και 1/2 κ μοσχάρι σπάλα ή χτένι
λάδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φύλλο ξερό δάφνης
αλάτι ,πιπέρι
3 κρεμμύδια
3 ντομάτες
πατάτες κομμένες για φούρνο
4 καρότα
7-8 κρεμμύδια ξερά στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
2 πακέτα μικρά μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
Τρόπος: Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το περνάμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί και να κρατήσει τα υγρά του.
Κόβουμε σε κομμάτια τα καρότα, τις ντομάτες και τις πατάτες για φούρνο, τα κρεμμύδια στα τέσσερα, εκτός από τα μανιτάρια που τα αφήνουμε ολόκληρα.
Παίρνουμε τη γάστρα και βάζουμε όλα τα υλικά μας. Το κρέας, τα καρότα, τις πατάτες, τις ντομάτες και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, καθώς και ένα φύλλο δάφνης.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε.
Προσθέτουμε το κρασί και το λάδι
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε φούρνο χαμηλό (150 βαθμούς), για 3,5 ώρες .
Μισή ώρα πριν το τέλος ανεβάζουμε την θερμοκρασία και ανοίγουμε τη γάστρα για να ξεροψηθεί.
λάδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φύλλο ξερό δάφνης
αλάτι ,πιπέρι
3 κρεμμύδια
3 ντομάτες
πατάτες κομμένες για φούρνο
4 καρότα
7-8 κρεμμύδια ξερά στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
2 πακέτα μικρά μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
Τρόπος: Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το περνάμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί και να κρατήσει τα υγρά του.
Κόβουμε σε κομμάτια τα καρότα, τις ντομάτες και τις πατάτες για φούρνο, τα κρεμμύδια στα τέσσερα, εκτός από τα μανιτάρια που τα αφήνουμε ολόκληρα.
Παίρνουμε τη γάστρα και βάζουμε όλα τα υλικά μας. Το κρέας, τα καρότα, τις πατάτες, τις ντομάτες και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, καθώς και ένα φύλλο δάφνης.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε.
Προσθέτουμε το κρασί και το λάδι
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε φούρνο χαμηλό (150 βαθμούς), για 3,5 ώρες .
Μισή ώρα πριν το τέλος ανεβάζουμε την θερμοκρασία και ανοίγουμε τη γάστρα για να ξεροψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου