Υλικά: 1 κουτί γάλα εβαπορέ
δύο κουτιά πορτοκαλάδες χωρίς ανθρακικό
3 φακελάκια βανίλιες Γιώτης [κρέμα όχι στιγμής]
ζάχαρη
1/2 κιλό μπισκότα Μιράντα
Τρόπος: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το περιεχόμενο από 1,5 φακελάκι κρέμας. Προσθέτουμε τις δύο πορτοκαλάδες, και πέντε κοφτές κουταλιές ζάχαρη.
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από το μάτι και παίρνουμε ένα άλλο κατσαρολάκι μεγαλύτερο.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο από 1,5 φακελάκι Γιώτης. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και πέντε κουταλιές ζάχαρη.
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από το μάτι και το βάζουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα κουτί γυάλινο ή ένα πυρέξ μακρόστενο ή τετράγωνο και στρώνουμε τη μισή κρέμα, από πάνω μπισκότα, στη συνέχεια κρέμα πορτοκαλιού, μετά μπισκότα, έπειτα την υπόλοιπη κρέμα, πάλι μπισκότα, και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα πορτοκάλι.
Σκεπάζουμε το σκεύος και έπειτα από λίγο βάζουμε στο ψυγείο περίπου μια μέρα.
δύο κουτιά πορτοκαλάδες χωρίς ανθρακικό
3 φακελάκια βανίλιες Γιώτης [κρέμα όχι στιγμής]
ζάχαρη
1/2 κιλό μπισκότα Μιράντα
Τρόπος: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το περιεχόμενο από 1,5 φακελάκι κρέμας. Προσθέτουμε τις δύο πορτοκαλάδες, και πέντε κοφτές κουταλιές ζάχαρη.
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από το μάτι και παίρνουμε ένα άλλο κατσαρολάκι μεγαλύτερο.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο από 1,5 φακελάκι Γιώτης. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και πέντε κουταλιές ζάχαρη.
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από το μάτι και το βάζουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα κουτί γυάλινο ή ένα πυρέξ μακρόστενο ή τετράγωνο και στρώνουμε τη μισή κρέμα, από πάνω μπισκότα, στη συνέχεια κρέμα πορτοκαλιού, μετά μπισκότα, έπειτα την υπόλοιπη κρέμα, πάλι μπισκότα, και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα πορτοκάλι.
Σκεπάζουμε το σκεύος και έπειτα από λίγο βάζουμε στο ψυγείο περίπου μια μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου