Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ποδαράκια πατσά σκορδοστούμπι!!

Ο πατσάς είναι ένα ιδιόμορφο φαγητό για μερακλήδες, και δεν τον τρώνε πολλοί. Πάντα υπάρχουν όμως αυτοί που μια στο τόσο το φτιάχνουν, για να φαγωθεί μετά από κάποιο ξενύχτι, μια και είναι ιδανικός για το στομάχι που έχει δεχτεί ''βομβαρδισμό'', από την κραιπάλη ενός ξενυχτιού.
Εγώ τον έφτιαξα για μετά από το ξενύχτι της Πρωτοχρονιάς, και μας έχει γίνει κάτι σαν έθιμο πια. Πολλοί παίρνουν και κοιλιά, την οποία την βράζουν μαζί με τα ποδαράκια και έπειτα την ψιλοκόβουν. Εμείς όμως προτιμάμε τα σκέτα ποδαράκια.

Υλικά: 4 ποδαράκια  μοσχαρίσια γάλακτος(η ποσότητα είναι ανάλογη των μερίδων)
αλάτι
μπούκοβο (προαιρετικό)
1,5  ποτηράκι ξύδι λευκό
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο


Τρόπος: Πλένουμε καλά τα πόδια του μοσχαριού, και αν υπάρχουν τρίχες κάπου, τις ξυρίζουμε με ένα ξυραφάκι.
Συνήθως τα πόδια του πατσά γάλακτος  είναι πλέον ξυρισμένα και καθαρά.
Σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ρίχνουμε τα ποδαράκια και τα βάζουμε να βράσουν.
Το φαγητό αυτό θέλει πολλή ώρα βράσιμο.
Εγώ το βάζω πάντα από νωρίς το πρωί και είναι έτοιμο το μεσημέρι.

Αφήνουμε λοιπόν τα ποδαράκια να βράσουν, και μετά από λίγη ώρα τα ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι και ρίχνουμε νερό όποτε χρειάζεται.
Το νερό πρέπει πάντα να τον σκεπάζει, μέχρι να βράσει καλά.

Καθαρίζουμε το κεφάλι το σκόρδο και ρίχνουμε στο multi τις σκελίδες. Προσθέτουμε το ξύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο. Το αδειάζουμε σε ένα μικρό δοχείο με σκέπασμα.
Αυτό είναι το λεγόμενο σκορδοστούμπι.
Σε κάθε πιάτο ο καθένας προσθέτει από αυτό κατά βούληση.
Επίσης αν κάποιος το επιθυμεί, βάζει στο πιάτο του και λίγο μπούκοβο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου