Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πιπεριές γεμιστές και ριζότο με μανιτάρια!!!

Υλικά: Πράσινες πιπεριές μακρουλές 1 κιλό
1/2 κιλό Φλωρίνης
1/2 κιλό τυρί φέτα
3 μέτριες ντομάτες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο άνηθο ψικοκομμένο
λίγο πιπέρι κόκκινο
λάδι, 1/2 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο
αλάτι λίγο, πιπέρι
1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
1 δισκάκι μανιτάρια πλευρώτους
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
θυμάρι, σκόρδο σε φετάκια


Τρόπος: Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις τοποθετουμε σε ενα ταψί.
Σε ένα δοχείο λιώνουμε τη φέτα, προσθέτουμε λάδι, πιπέρι, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ντομάτες τριμμένες.




















Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο αλάτι, και βάζουμε και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Γεμίζουμε όλες τις πιπεριές, ρίχνουμε λάδι και ψιλοκόβουμε από πάνω φετάκια σκόρδου. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει με λίγο αλάτι και ρίχνουμε τα μανιτάρια σε κομματάκια, να ζεματιστούν και να μισοβράσουν. Τα σουρώνουμε κρατώντας το νερό.
Στο ίδιο νερό βράζουμε το ρύζι ακριβώς στο χρόνο που πρέπει.

Παίρνουμε ένα τηγάνι γουόκ, και ρίχνουμε μέσα λάδι και μισό κουταλάκι βούτυρο φρέσκο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται και να παίρνουν χρώμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου να αποκτήσει χρώμα και να τηγανιστεί ελαφρά.
Σερβίρονται ζεστά.




Καλή σας όρεξη!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου