Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κορμός με ψάρι!!!

Καλό Φθινόπωρο !!!!

Υλικά : 350 γρ. πέρκα, κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος ή άλλο
αλάτι, πιπέρι
χυμός 1/2 λεμονιού
150 γρ. ποικιλία θαλασσινών [υπάρχει σε πακέτο]
100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κουταλιές βούτυρο
100 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος
1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
1 κουταλιά κορν-φλάουρ
1 αβγό
1 κουταλιά σουσάμι

Τρόπος : Βάζουμε το φιλέτο σε λαδωμένο ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, και ψήνουμε στο γκριλ για 10΄, γυρίζοντας το μια φορά.
Το βγάζουμε και το κόβουμε σε κύβους. Ανακατεύουμε με τα θαλασσινά και  σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3΄. Βγάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 4΄-5΄, να μαλακώσει ελαφρά και το σουρώνουμε.
Σε μπολ αδειάζουμε το μείγμα με τα ψαρικά, τα μανιτάρια, το μπρόκολο, την κρέμα και τον άνιθο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνο φύλλο 30χ32 εκ.
Πασπαλίζουμε το κέντρο της με κορν-φλάουρ και βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση, αφήνοντας 10 εκατ. περιθώριο από τη κάθε πλευρά.
 Με μαχαίρι κόβουμε τα περιθώρια σε λωρίδες, κι αρχίζουμε να σκεπάζουμε τη γέμιση σταυρωτά. 
Αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35΄-40΄να φουσκώσει και να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Ρολό σφολιάτας με ψάρι.
    Με ιντριγκάρει να τη δοκιμάσω!

    Συγαχαρητήρια!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή