Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κοτόπιτα με πατάτα!

Υλικά : 1/2  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 του ποτηριού νερό
1 αβγό 
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζανάκι λάδι


Γέμιση : 3/4 ανθότυρο
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλάκι βούτυρο
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
4 αβγά
πιπέρι
3 φιλετάκια κοτόπουλο
3 πατάτες μέτριες


1 κρόκος


Τρόπος : Ζυμώνουμε καλά το αλεύρι με το νερό, το αβγό, το αλάτι και το λάδι. Αφήνουμε για 10΄να ξεκουραστεί. Φτιάχνουμε σε κατσαρολάκι τη κρέμα με το γάλα, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και τα 4 αβγά για τη γέμιση. Την αδειάζουμε σε πλαστική λεκάνη και προσθέτουμε το ανθότυρο και το πιπέρι. 
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση. Βράζουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο μαζί σε νερό, που έχουμε προσθέσει 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
Λιώνουμε τις πατάτες και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη γέμιση. 
Κόβουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο. 
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, το ένα ανοιγμένο φύλλο και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Την απλώνουμε σε όλο το ταψί και σκεπάζουμε με το δεύτερο ανοιγμένο φύλλο.
Αλείφουμε με τον κρόκο αβγού όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 25΄περίπου στους 180 βαθμούς, τοποθετώντας το ταψί στον πάτο της κουζίνας για να ψηθεί καλά από πάνω και από κάτω.




Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Η ΠΙΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ!!!!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Mairy !!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνε την προσπάθεια σου και φύλαξε μου ένα κομμάτι και μένα! Φιλιά καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή