Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Καλαμαράκια του κουτιού με ρύζι!



Υλικά: 1 κουτί καλαμαράκια
1/4 ρύζι 
[ή 2 κουτιά καλαμαράκια με 1/2 κιλό ρύζι]
2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
χυμός ντομάτας
1 ποτηράκι κρασί


Τρόπος: Αδειάζουμε σε λεκάνη τα καλαμαράκια. Βγάζουμε μόνο το μάτι και τη μεμβράνη τη σκληρή.
Είναι ήδη βρασμένα. Μένουν τα πλοκάμια ολόκληρα, και κόβουμε το σώμα με τα αβγά που έχει μέσα σε δύο με τρία κομμάτια. Σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε. Ξεπλένουμε τα καλαμάρια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ροδέλες την πιπεριά, και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το ζουμί των καλαμαριών. 
Προσθέτουμε ντομάτα, το ρύζι και νερό. Πρέπει να ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσει.
Όταν το ρύζι βράσει και το ζουμί μας είναι δεμένο, σβήνουμε το φαγητό μας και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πρέπει να είναι ελαφρώς ζουμερό.


Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την ευχή... με αυτό το φαγητό... σίγουρα η όρεξη θάναι καλή και πολύ!!!

    Τα καλαμάρια ...αγαπημένο φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Λάμπρο μου! Κι εμένα μου αρέσουν τα καλαμάρια με πολλούς τρόπους!
    Αυτό τον τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού με τα καλαμάρια του κουτιού, παρότι δεν ξέρω αν είναι κεφαλλονίτικος, ωστόσο εκεί το πρωτοδοκίμασα για πρώτη φορά και είναι όντως υπέροχο!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή