Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ!

Υλικά: ½  κιλό μακαρόνια Νο 6
½ κιλό ντοματίνια μακρουλά Κρήτης
1 κουταλιά ξερός άνηθος
1 κουταλιά ξερός μαϊντανός
2 κανονικά κρεμμύδια ξερά πολύ ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
 Αλάτι θαλασσινό μη επεξεργασμένο

Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
 Λάδι ελιάς
Βούτυρο φρέσκο
Μυζήθρα Κεφαλλονιάς μαλακή τριμμένη (ή άλλο τυρί αν προτιμάτε)


Τρόπος: Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα μακαρόνια με το γνωστό τρόπο. Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.
Σε ένα ρηχό σκεύος, ρίχνουμε λάδι περίπου ένα ποτήρι κρασιού, και ένα μια κουταλιά σούπας γεμάτη βούτυρο.
Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί. Όταν κοντεύει, ρίχνουμε το σκόρδο, τον άνηθο, το μαϊντανό , πιπέρι, πάπρικα γλυκιά περίπου ένα κουταλάκι, και μία κουταλιά μουστάρδα.
Ανακατεύουμε συνεχώς, και έπειτα από λίγο προσθέτουμε τα ντοματίνια. Τα μεγάλα τα κόβουμε στα δύο και τα μικρά ολόκληρα.
Ρίχνουμε αλάτι μη επεξεργασμένο θαλασσινό, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμα αν χρειάζεται.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με προσοχή για να μη λιώσουν τα ντοματίνια. Όταν τα υλικά   μαραθούν κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τρίβοντας από πάνω μυζήθρα μαλακή Κεφαλλονιάς. Μπορεί συνήθως αυτό το τυρί να μη τρίβεται μα έχει μια υπέροχη ιδιαίτερη γεύση.  

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα!



Υλικά: φτερούγες κοτόπουλου όση ποσότητα θέλετε

πατάτες κομμένες για τηγάνι

αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

αλάτι, πιπέρι

πάπρικα γλυκιά


Τρόπος: Αφαιρούμε από τις φτερούγες πιθανά φτερά καίγοντας στη φλόγα ενός μπαμπακιού με οινόπνευμα. 

Στη συνέχεια τις πλένουμε καλά. Σπάμε με το χέρι τα κόκαλα στις ενώσεις, στρέφοντας αντίθετα από τη φορά που έχουν και με ένα μαχαίρι χαράζουμε το ψαχνό. 

Έπειτα σε ένα μπολ, τις αλατίζουμε και τις πιπερώνουμε. 

Τις πασπαλίζουμε με πάπρικα γλυκιά να πάει παντού και τις αφήνουμε στην άκρη.

Τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. 

Τις συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα. 


Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Μπιφτέκια γεμιστά!

Υλικά: 250 γρ κεφαλογραβιέρα 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ λάδι
λίγο αλάτι
πιπέρι

λίγο ξύδι
λίγο γάλα
λίγος δυόσμος


Τρόπος: Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί, και το στύβουμε καλά. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα 2/3 του λαδιού, λίγο γάλα και λίγο ξύδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τον μαιντανό, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι, και το δυόσμο.
Αναμειγνύουμε πάλι όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1- 2 ώρες να τραβήξει.
Κόβουμε τη κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, τα βγάζουμε από το ψυγείο.
Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι, και κόβουμε μπαλίτσες κιμά, τις κάνουμε πλακέ, και τοποθετούμε ένα μπαστουνάκι στη μέση. Κλείνουμε καλά μέσα στο κιμά τη κεφαλογραβιέρα, και πλάθουμε μπιφτέκια.
Τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30΄-35΄.