Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Λουκανικοπιτάκια!!!

Υλικά: 1 πακέτο σφολιατάκια στρογγυλά
1 πακέτο λουκάνικα κοκτέιλ των 20 τεμαχίων
κέτσαπ
μουστάρδα
1 αβγό

Τρόπος: Φτιάχνουμε τη σως, ανακατεύοντας μουστάρδα με κέτσαπ. Περισσότερη μουστάρδα αν τα θέλετε πιο πικάντικα, περισσότερη κέτσαπ αν τα θέλετε πιο γλυκά και ήπια.

Αλείφουμε με σως το κάθε σφολιατάκι και τοποθετούμε στο κέντρο του, ένα λουκανικάκι.
Βρέχουμε το τελείωμα της σφολιάτας με το δάχτυλο μας, με λίγο νερό και διπλώνουμε τις δύο άκρες δεξιά και αριστερά, πάνω από τα λουκάνικα. Στη συνέχεια κλείνουμε και από πάνω, πατώντας καλά τις άκρες.

Στη διάθεση της στιγμής, έφτιαξα τα μισά κλειστά και τα άλλα μισά τα ακούμπησα χωρίς νερό, ώστε να ανοίξουν λίγο στο ψήσιμο και να γίνουν σαν πουγγάκια.

Τα αλείφουμε με ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου