Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Μοσχάρι κοκκινιστό!!!

Υλικά: Μοσχάρι ψαχνό, στρογγυλό ή νουά σε κομμάτια
Πατάτες κομμένες για φούρνο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
λάδι
χυμός ντομάτας


Τρόπος: Κόβουμε τις πατάτες για φούρνο.
Τις αραδιάζουμε πάνω σε λαδόκολα, και τις βάζουμε στο φούρνο να πάρουν χρώμα


Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι, και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε το κρέας, γυρίζοντας τα απ'όλες τις μεριές να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. 
 

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε το μοσχάρι να βράσει. Μόλις έχει μισοβράσει, ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τη κανέλα.

Βάζουμε στη κατσαρόλα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Μόλις το κρέας μας είναι πλέον μαλακό, το ίδιο και οι πατάτες και όταν η σάλτσα μας έχει δέσει, σβήνουμε το φαγητό μας.
 
Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου