Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Τάρτα με πράσα και κουκουνάρια!

Υλικά : 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
4 αβγά
8 κουταλιές λάδι
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια βούτυρο
1 κιλό πράσα σε λεπτές λωρίδες
8 κουταλιές γάλα
1/2 φλιτζάνι φέτα θρυψαλιασμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι,πιπέρι




Τρόπος : Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 25 εκατ. 
Ανακατεύουμε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος, 1 αβγό, λίγο αλάτι, και 3 κουταλιές από το λάδι.
Κρατάμε στην άκρη 1 κουταλιά αλεύρι και κοσκινίζουμε το υπόλοιπο με το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μείγμα της κρέμας. Ζυμώνουμε να ενωθούν, πλάθουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε δροσερό μέρος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα πράσα, να γίνουν διαφανή. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αφήνουμε να βράσουν, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τα υπόλοιπα αβγά, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό, και τα 2/3 από τα κουκουνάρια.
Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και το ακουμπάμε στη φόρμα να σκεπάσει τη βάση και τα πλαϊνά της. 
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των πράσων, και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια. 
Ψήνουμε για 40΄ώσπου να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσει, και να σφίξει η γέμιση. 


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου