Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Κολοκυθόπιτα!!


Υλικά : 2 κιλά κίτρινο κολοκύθι τριμμένο
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1 κούπα σταφίδα σουλτανίνα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας [ γίνεται ακόμα πιο νόστιμη με σπιτικό φύλλο]
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα


Τρόπος : Βάζουμε το κολοκύθι στο τρυπητό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τρίβουμε ελαφρά  με τα χέρια μας. Αφήνουμε να σταθεί για αρκετές ώρες, ώστε να στραγγίσει  το περισσότερο νερό  του. 
Το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε ένα- ένα λαδώνοντας τα, τα μισά φύλλα κρούστας.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε να απλωθεί παντού, με την κυρτή μεριά ενός κουταλιού. 
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας ένα-ένα πάλι και λαδώνοντας το.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι, χωρίζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. 
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και τη σερβίρουμε ελαφρά ζεστή. 


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου