Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Κέικ με ζαμπόν!!

Υλικά : 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
2/3 φλιτζανιού γιαούρτι
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3 κρόκους 
3 ασπράδια
πράσινη και κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
πιπέρι
λίγες σταγόνες λεμονιού


Τρόπος : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τους 3 κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμονιού για να δέσει, και την προσθέτουμε απαλά στα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την πιπεριά. Αδειάζουμε με προσοχή το μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 40΄-45΄. Το βγάζουμε από την φόρμα, και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει. Όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη για να μη στεγνώσει.




Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου