Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Κόκορας με φέτα!

Υλικά: 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες 
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μπλέντερ
2 κουταλάκια ρίγανη
1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
1/2 κιλό φέτα τριμμένη με το χέρι
1 ποτήρι  λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι


Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κόκορα μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί. Σε λίγο προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Όταν είναι έτοιμος, σβήνουμε με το λεμόνι, και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. 
Όταν ο κόκορας γίνει χλιαρός, ρίχνουμε μέσα τη φέτα και ανάβουμε το μάτι για 6΄.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμος.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου