Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Σπιτικά κεφτεδάκια!

Υλικά: 1/2 κιλό κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό 
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ξίδι
λίγο λάδι
λίγο γάλα
ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
αλάτι, πιπέρι
βασιλικός, δυόσμος, ρίγανη
λίγο τυρί φέτα τριμμένο
3 ντοματούλες τριμμένες
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος : Σε ένα μπολ δουλεύουμε τον κιμά μαζί με το ψωμί. Στο μπλέντερ ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο ξίδι, λίγο γάλα, το κρεμμύδι σε κομμάτια, και δύο σκελίδες σκόρδο. Τα πολτοποιούμε και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα καλά. Προσθέτουμε το τυρί και τις ντομάτες.
Σε μια πιατελίτσα βάζουμε αλεύρι, και αλευρώνουμε μικρά κομματάκια κιμά, φτιάχνοντας μπαλάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, πριν σερβίρουμε.


Καλή σας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου