Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Χοιρινό με λάχανο κοκκινιστό!

Υλικά: 1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
2 1/2 κιλά λάχανο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
1 1/2 κουταλιά πελτέ
αλάτι, πιπέρι


Τρόπος: Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε. 
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο κι όταν λιώσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε δύο με τρεις φορές και προσθέτουμε το κρέας.
Με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε ώσπου να ροδοκοκκινίσει. Κατά διαστήματα, ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό πάνω στο κρέας για να μη ξεραθεί. Αφού καβουρντιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νεράκι, συμπληρώνουμε το νερό να σκεπάσει το κρέας μας, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει το χοιρινό μας.
Καθαρίζουμε το λάχανο εξωτερικά, κόβουμε το κοτσάνι, και το σχίζουμε στα τέσσερα. Το πλένουμε καλά, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία βυθίζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Όταν πάρει βράση και ζεματιστεί το λάχανο, αδειάζουμε τη κατσαρόλα σε σουρωτήρι. Αφού στραγγίξει, ανοίγουμε την κατσαρόλα με το κρέας μας, το παραμερίζουμε και βάζουμε το λάχανο.
Προσθέτουμε ανάλογο αλατοπίπερο και νερό, ώσπου να σκεπαστεί το φαγητό μας. Καλύπτουμε με ένα αναποδογυρισμένο πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, κι αφήνουμε να σιγοβράσει κουνώντας την τακτικά, για να μη κολλήσει το φαγητό. Αν πιει το νερό κι ακόμα δεν έχει ψηθεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα. Κανονίζουμε ώστε το κρέας να ψηθεί μαζί με το λάχανο. Αν είναι σκληρό, πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο όταν θα ρίξουμε το λάχανο. Αν είναι τρυφερό, ρίχνουμε το λάχανο όταν θα έχει μισοψηθεί το κρέας, και μετά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και το νερό.
Ώσπου να βράσει το λάχανο, θα είναι έτοιμο και το χοιρινό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας το χοιρινό στη μια μεριά, και το λάχανο στην άλλη.
Αφήνουμε στη φωτιά να δέσει λίγο η σάλτσα και περιχύνουμε το φαγητό.




Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου