Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Θαλασσινή πανδαισία!!

Υλικά: 4 καβούρια
1/4 γαρίδες μικρές καθαρισμένες
6-7 καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
1 χταπόδι μικρό
1 πακέτο μύδια
1 πακέτο μακαρόνια 6 Νο
1 μικρή πουμαρό
1 κουταλιά σάλτσα pesto [υπάρχει έτοιμη]
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, δυόσμος
4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε κομμάτια
1 ποτηράκι κρασί
λάδι
1 καρότο ολόκληρο, 1 πατάτα ολόκληρη, 
1 κρεμμύδι ολόκληρο


Τρόπος: Βράζουμε το χταπόδι, όχι εντελώς. Το βγάζουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Στη συνέχεια βράζουμε τα υπόλοιπα θαλασσινά ,  αφού προσθέσουμε ελάχιστο αλάτι, το καρότο, τη πατάτα και το κρεμμύδι. Σουρώνουμε το νερό που έβρασαν στο ψιλό σουρωτήρι και κρατάμε λίγη ποσότητα. Πετάμε τη πατάτα, το κρεμμύδι και το καρότο.
Βάζουμε νερό από τη βρύση και συμπληρώνουμε και λίγο από το νερό των θαλασσινών, σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε και ελάχιστο αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να μισοβράσουν. Τα σουρώνουμε.
 Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει στη προηγούμενη  κατσαρόλα να φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. 
Ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα θαλασσινά μας όλα εκτός των καβουριών. Τα ανακατεύουμε μερικές φορές. Προσθέτουμε το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί. 
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και δυόσμο και τη σάλτσα pesto. Προσθέτουμε νερό από τα θαλασσινά, και ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα.
Προς το τέλος, όταν το φαγητό μας κοντεύει να γίνει, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσοχή με το αλάτι. Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω τα καβούρια.


Καλή σας όρεξη!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου