Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Γίδα ή πρόβατο βραστό με λαχανικά!

Μία συνταγή από τη φίλη Ελπίδα-Άννα για να ζεσταθούμε αυτό τον κρύο καιρό!
 Κρύο καιρός για δύο με ...........φαγητό που ζεσταίνει!!!!!!!!!!!!!!


Υλικά: 1 1/2 κιλό γίδα ή πρόβατο πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
4 καρότα
4 πατάτες ολόκληρες
4 κολοκυθάκια
1/2 ματσάκι σέλινο
4 κρεμμύδια ξερά
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι


Τρόπος: Πλένουμε και κόβουμε τη γίδα ή το πρόβατο σε κομμάτια και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.

Το πρώτο νερό το χύνουμε και βάζουμε νέο. Έτσι φεύγουν τα πολλά λίπη. 
Ξαφρίζουμε κατά το βράσιμο.
Να ξέρετε ότι, χρειάζεται αρκετή ώρα βράσιμο για να μαλακώσει το κρέας.
Όταν μισοβράσει, προσθέτουμε λαχανικά : καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια, σέλινο, κρεμμύδια ξερά, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρεται ζεστή με ζουμάκι στο πιάτο και λαχανικά.
Προσθέτετε λεμόνι αν σας αρέσει.


Καλή σας όρεξη!!


2 σχόλια: