Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ!

Υλικά: ½  κιλό μακαρόνια Νο 6
½ κιλό ντοματίνια μακρουλά Κρήτης
1 κουταλιά ξερός άνηθος
1 κουταλιά ξερός μαϊντανός
2 κανονικά κρεμμύδια ξερά πολύ ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
 Αλάτι θαλασσινό μη επεξεργασμένο

Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
 Λάδι ελιάς
Βούτυρο φρέσκο
Μυζήθρα Κεφαλλονιάς μαλακή τριμμένη (ή άλλο τυρί αν προτιμάτε)


Τρόπος: Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα μακαρόνια με το γνωστό τρόπο. Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.
Σε ένα ρηχό σκεύος, ρίχνουμε λάδι περίπου ένα ποτήρι κρασιού, και ένα μια κουταλιά σούπας γεμάτη βούτυρο.
Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί. Όταν κοντεύει, ρίχνουμε το σκόρδο, τον άνηθο, το μαϊντανό , πιπέρι, πάπρικα γλυκιά περίπου ένα κουταλάκι, και μία κουταλιά μουστάρδα.
Ανακατεύουμε συνεχώς, και έπειτα από λίγο προσθέτουμε τα ντοματίνια. Τα μεγάλα τα κόβουμε στα δύο και τα μικρά ολόκληρα.
Ρίχνουμε αλάτι μη επεξεργασμένο θαλασσινό, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμα αν χρειάζεται.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με προσοχή για να μη λιώσουν τα ντοματίνια. Όταν τα υλικά   μαραθούν κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τρίβοντας από πάνω μυζήθρα μαλακή Κεφαλλονιάς. Μπορεί συνήθως αυτό το τυρί να μη τρίβεται μα έχει μια υπέροχη ιδιαίτερη γεύση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου