Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα!



Υλικά: φτερούγες κοτόπουλου όση ποσότητα θέλετε

πατάτες κομμένες για τηγάνι

αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

αλάτι, πιπέρι

πάπρικα γλυκιά


Τρόπος: Αφαιρούμε από τις φτερούγες πιθανά φτερά καίγοντας στη φλόγα ενός μπαμπακιού με οινόπνευμα. 

Στη συνέχεια τις πλένουμε καλά. Σπάμε με το χέρι τα κόκαλα στις ενώσεις, στρέφοντας αντίθετα από τη φορά που έχουν και με ένα μαχαίρι χαράζουμε το ψαχνό. 

Έπειτα σε ένα μπολ, τις αλατίζουμε και τις πιπερώνουμε. 

Τις πασπαλίζουμε με πάπρικα γλυκιά να πάει παντού και τις αφήνουμε στην άκρη.

Τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. 

Τις συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα. 


1 σχόλιο:

  1. Θεϊκό πιάτο! Θα μπορούσα να έτρωγα κάθε μέρα.. χαχα! Καλημερούδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή