Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Σοκολατολούλουδο!!

Βλέποντας τη συνταγή της ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ, αποφάσισα για να μην απέχω και από τις γιορτές, να φτιάξω το σοκολατολούλουδο. Έγινε πολύ ωραίο.

Υλικά: 3 φύλλα σφολιάτας

4 κουβερτούρες
4 κουταλιές γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές βούτυρο
1 αβγό
φουντούκια ή αμύγδαλα κοπανισμένα προαιρετικά.

Τρόπος: Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα που τη βουτυρώνουμε.

Βάζουμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει, και από πάνω το σκεύος που θα ρίξουμε τη σοκολάτα για να λιώσε σε Μπεν Μαρί. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσει σιγά-σιγά, ανακατεύοντας ελαφρά.

Παίρνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό δίσκο που η περιφέρεια του να χωράει στο φύλλο σφολιάτας και το χρησιμοποιούμε για μέτρο ώστε να κόψουμε ένα στρογγυλό δίσκο.
Βάζουμε το δίσκο της σφολιάτας στο κέντρο της λαδόκολλα και τον αφήνουμε.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και τα φουντούκια ή αμύγδαλα.  Ανακατεύουμε ελαφρά.

Αλείφουμε τη μισή ποσότητα σοκολάτας στην επιφάνεια του δίσκου της σφολιάτας.
Στη συνέχεια κόβουμε ένα δεύτερο δίσκο φύλλου και το τοποθετούμε πάνω στο πρώτο.
Αλείφουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και τη στρώνουμε και αυτήν απαλά.
Κόβουμε ένα τρίτο δίσκο και τον στρώνουμε πάνω από τους άλλους δύο.

Έπειτα, παίρνουμε ένα μπολ και το βάζουμε με το χείλος προς τα κάτω ακριβώς στο κέντρο των φύλλων χωρίς να το πιέσουμε.

Ξεκινώντας από το χείλος του  μπολ κόβουμε κάθετες ακτίνες δημιουργώντας φαρδιές λωρίδες χωρίς να τις χωρίσουμε από τον εσωτερικό κύκλο.
Έτσι θα δημιουργήσουμε τα πέταλα και ο μίσχος του λουλουδιού μας θα μείνει ανέπαφος.

Στη συνέχεια κάθε φαρδιά λωρίδα τη περιστρέφουμε ελαφρά, προσέχοντας να μην τη τραβήξουμε και κοπεί.
(Μπορείτε να κόψετε και πιο στενές τις λωρίδες και να τις στρίψετε πιο πολύ.)
Όταν τελειώσουμε με όλες τις λωρίδες, χτυπάμε το αβγό και με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια του λουλουδιού μας.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου