Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Φαβοκεφτέδες!!!

Υλικά: 1/2 κιλό φάβα
άνηθος ψιλοκομμένος
δύο κρεμμύδια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
έξι σκελίδες σκόρδο 
λίγο λεμόνι
2 αβγά
δύο κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο θυμάρι

πάπρικα
τζίντζερ
μυζήθρα τριμμένη
μαιντανός ψιλοκομμένος
ψίχα ψωμιού
αλεύρι 
σιμιγδάλι

Τρόπος: Βράζουμε τη φάβα χωρίς αλάτι, με λίγο νερό και προσθέτουμε λίγο αν χρειαστεί στη συνέχεια. Ανακατεύουμε συχνά. Μόλις βράσει και έχει πιει τα υγρά της, την αλέθουμε στο multi μαζί με τα σκόρδα, να γίνει χυλός. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, δύο λάδι,τα δύο αβγά,  το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαιντανό, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, πιπέρι και το τζίντζερ.
Το μείγμα μας είναι μαλακό, και προσθέτουμε τη ψίχα του ψωμιού ή γαλέτα, όση χρειάζεται για να γίνει λίγο σφιχτό, αλλά να εξακολουθεί να είναι αφράτο.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μυζήθρα κατά βούληση, και αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε λίγο αλάτι. 
Σε ένα τηγάνι έχουμε βάλει μπόλικο λάδι να κάψει. Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας, και το ρίχνουμε σε ένα μπολ που περιέχει ένα μέρος αλεύρι, ένα σιμιγδάλι. Το αλευρώνουμε και το πλάθουμε σε λίγο πλακουτσωτά κεφτεδάκια. Τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε. 
Συνοδεύονται άνετα από τηγανητά καλαμαράκια και σαλάτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου