Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Γουρουνόπουλο στο φούρνο!!

Υλικά: 1 γουρουνόπουλο γάλακτος
πατάτες 
αλάτι, πιπέρι
λάδι

3 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
θυμάρι
λεμόνι
μουστάρδα


Τρόπος: Πλένουμε το γουρουνόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα του ταψιού μας . Εγώ το έκοψα στα τέσσερα και το έβαλα σε δύο ταψιά.

Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη και θυμάρι.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδο και τις σκορπίζουμε πάνω στο γουρουνόπουλο και τριγύρω στο ταψί.

Περιχύνουμε με λάδι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στον αέρα,  σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοψηθεί.

Κατά διαστήματα ελέγχουμε το κρέας μας αν χρειάζεται υγρά, ή γύρισμα.  Το ψήσιμο θα κρατήσει αρκετή ώρα. 

Εν τω μεταξύ, έχουμε κόψει τις πατάτες για φούρνο και τις φυλάμε σε μπολ με νερό.

 Όταν έχει μισοψηθεί το κρέας μας, τότε θα ρίξουμε τριγύρω τις πατάτες μας, τις οποίες έχουμε αλατίσει, πιπερώσει, έχουμε προσθέσει ρίγανη και θυμάρι, λεμόνι και λίγη μουστάρδα.

Αφού τις προσθέσουμε στο ταψί, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο αρχικά στην ίδια θερμοκρασία και στη συνέχεια ανεβάζοντας την στους 180 βαθμούς.
Με αυτό τον τρόπο θα σκάσει η πέτσα του χοιρινού  και θα ξεροψηθεί σταδιακά χωρίς να σκληρύνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου