Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό με πάπρικα και μουστάρδα!!

Υλικά: 1,5 κιλό χοιρινό σβέρκο ή λαιμό
Λίγο λαρδί
λάδι 
πίτες για σουβλάκι
αλάτι , πιπέρι

πάπρικα γλυκιά
λίγη μουστάρδα
σκόρδο λιωμένο

Τρόπος: Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε λάδι,  λίγη πάπρικα και λίγη μουστάρδα και τη χτυπάμε να διαλυθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κομμάτια μικρά, μαζί με τα κομματάκια το λαρδί. Το αφήνουμε στο ψυγείο από το βράδυ.

Σε ένα ταψί ρηχό φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα, την άλλη μέρα, αραδιάζουμε τα κομμάτια το κρέας με και πετάμε το υλικό της μαρινάδας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε, και προσθέτουμε λίγη πάπρικα ακόμα. Πασπαλίζουμε με το λιωμένο σκόρδο. Και ραντίζουμε με λίγο λάδι.Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε έως ότου ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν έχουμε αλατίσει, λαδώσει τις πίτες για σουβλάκι.
Τις αραδιάζουμε από πάνω και αφήνουμε να ψηθούν. Έχουμε το νου μας να τις γυρίσουμε και μόλις είναι έτοιμες τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε δίσκο.
Αφήνουμε το κρέας να τελειώσει το ψήσιμο του, και ετοιμάζουμε πατάτες τηγανητές και σαλάτα με τα οποία θα το συνοδεύσουμε αν θέλουμε.
Μόλις το κρέας έχει ψηθεί, σβήνουμε το φούρνο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου