Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Κοτόπουλο με σουσάμι!!

Υλικά: Παίρνουμε μπουτάκια κοτόπουλου και αν μας αρέσουν και φτερούγες
Λάδι
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι
πάπρικα
ρίγανη
θυμάρι
μίγμα σκόρδου-πιπεριού (έτοιμο σε βαζάκι πωλείται στα μάρκετ)
ελάχιστο λεμόνι
σουσάμι

Τρόπος: Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, φτιάχνουμε μια σος.
Ρίχνουμε λάδι, ένα κουταλάκι μουστάρδα, 1 κουταλάκι μέλι, λίγο αλάτι, πάπρικα, λίγη ρίγανη, λίγο θυμάρι, ελάχιστο λεμόνι, και λίγο μίγμα σκόρδου με πιπέρι.
Τα χτυπάμε  καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και μόλις έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, περιχύνουμε με τη σος μας το κοτόπουλο.
Αφήνουμε για ένα δίωρο.

Βάζουμε σε ταψί τα μπουτάκια. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα που τα μαρινάραμε, και ψήνουμε στο φούρνο.
Όταν ψηθούν τα σερβίρουμε με τη σάλτσα του ταψιού σε μπολάκι.
Συνοδεύεται με ρύζι δίχρωμο( ασπρο-μαύρο) και πατατοσαλάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου