Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Λαζανάκια με λαχανικά!!!

Υλικά: 1 κιλό λαζανάκια
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
1 μελιτζάνα 
1 πιπεριά πράσινη
5 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές κίτρινες
1 μεγάλο καρότο

2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες μεγάλες σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανός
λάδι
1/2 κουταλιά ζάχαρη
χυμός ντομάτας
ρίγανη, θυμάρι
πιπέρι, αλάτι
κανέλα
Μπεσαμέλ
7 κουταλιές αλεύρι
7 κουταλιές βούτυρο
1 κουτί γάλα εβαπορέ και 1 νερό
1 αβγό
μοσχοκάρυδο
τυρί για τρίψιμο
βούτυρο


Τρόπος: Σε ένα βαθύ και πλατύ κατσαρόλι, βάζουμε  λάδι. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδελίτσες και το σκόρδο σε λεπτά φετάκια και τα ρίχνουμε να τσιγαριστούν.

Κόβουμε σε λεπτά φετάκια το καρότο, σε λεπτές ράβδους τα μανιτάρια, και τις πιπεριές, και κόβουμε κατά μήκος τη μελιτζάνα σε 4 κομμάτια και έπειτα σε λεπτά φετάκια. 
Τα προσθέτουμε όλα στο σκεύος και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, και έπειτα από λίγο το χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε κανέλα, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, ζάχαρη και αλάτι, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λίγο λάδι τους.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό και αλάτι και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει.
Μόλις βράσει ρίχνουμε τα λαζάνια να μαγειρευτούν.
Όταν τα λαζάνια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα αδειάζουμε πάλι στη κατσαρόλα και τα καίμε με λίγο βούτυρο. Στη συνέχεια τρίβουμε λίγη μυζήθρα και τα ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά λαζάνια, και με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά μας. Συμπληρώνουμε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα ζυμαρικά μας.

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αβγό και το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να ετοιμαστεί η μπεσαμέλ μας.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, και μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά, και καλύπτουμε τα όλη την επιφάνεια του ταψιού στρώνοντας  με ένα κουτάλι τη κρέμα να πάει παντού.
Από πάνω τρίβουμε λίγο τυρί, και σκορπάμε εδώ κι εκεί μικρά κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρις ότου ροδοψηθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου