Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κιμάς με αρακά στο φούρνο!!!

Υλικά: 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα

1 κουτί ντοματάκια
1/2 χυμός ντομάτας
1/4 αρακάς
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
2,5 κιλά πατάτες καθαρισμένες
βούτυρο
γάλα
τυρί για τρίψιμο


Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε τον αρακά, και τον κιμά και ανακατεύουμε μερικές φορές. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τα ντοματάκια, και το χυμό.
Ανακατεύουμε ενόσω βράζει και προσθέτουμε νερό.
Σε λίγο ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και βράζουμε έως ότου ψηθούν τα υλικά μας και μείνουν με ελάχιστο ζουμί.

Σε ένα άλλο σκεύος έχουμε βάλει νερό, και έχουμε ρίξει τις πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες ολόκληρες να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι.

Μόλις βράσουν οι πατάτες μας, τις σουρώνουμε και τις αλέθουμε στο μούλτι, να γίνουν πουρές.

Στο σκεύος που βράσαμε τις πατάτες ρίχνουμε βούτυρο φρέσκο, περίπου 3,5 κουταλιές και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τη λιωμένη πατάτα, και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα.
Με προσοχή όμως, γιατί θέλουμε έναν παχύρρευστο πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς τον πουρέ μας να μη κολλήσει. Μόλις έχουμε πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε κι άλλο αλάτι αν χρειάζεται, και ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε το κιμά με τον αρακά, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ ισιώνοντας με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε με τριμμένο τυρί, και ψήνουμε στο φούρνο.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε όταν είναι χλιαρό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου