Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Φακές με κριθαράκι!!!

Μια αποτοξίνωση από τα κρέατα χρειάζεται!! Ας είναι νόστιμη λοιπόν!!

Υλικά: 1/2 κιλό βιολογικές φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι
χυμός ντομάτας
λάδι
αλάτι, πιπέρι
3-4 κουταλάκια κριθαράκι
λίγες σκελίδες σκόρδο(προαιρετικά)


Τρόπος: Πλένουμε τις φακές.
Γεμίζουμε με νερό μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τις φακές μέσα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Τις σουρώνουμε. Ξαναγεμίζουμε με φρέσκο νερό τη κατσαρόλα και ξαναβάζουμε τις φακές να βράσουν.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες.
Το προσθέτουμε στις φακές, ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, χυμό ντομάτας, σκόρδο αν θέλουμε,  και αφήνουμε να βράσουν.

Μόλις μισοβράσουν, ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν  το ζουμί μας χυλώσει και έχει βράσει η φακή μας, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα , από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου