Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Γιουβαρλάκια κόκκινα!!!

Υλικά: 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
λάδι
αλάτι, πιπέρι

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτί χυμός ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανός
κανέλα

Τρόπος: Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το κιμά.
Προσθέτουμε το ρύζι, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε και αυτά στο κιμά.
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.

Σε μια πιατελίτσα ψιλοκόβουμε το πλυμένο μας μαϊντανό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, και το αφήνουμε να κάψει. Εν τω μεταξύ, πλάθουμε το κιμά σε μπαλάκια, και τα κυλάμε στο μαϊντανό ένα- ένα. Τα ξαναπλάθουμε με το χέρι για να κολλήσει ο μαϊντανός καλά.

Στη κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα.
Προσθέτουμε τα μπαλάκια με προσοχή στη κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και φροντίζουμε το φαγητό να έχει υγρό που να καλύπτει τα γιουβαρλάκια μας.

Κατά διαστήματα κουνάμε τη κατσαρόλα για να μη κολλήσει το φαγητό μας.
Όταν το ρύζι έχει βράσει και έχει απορροφήσει τα υγρά του, το φαγητό μας είναι έτοιμο.


Καλή σας όρεξη!!!

Σημείωση: Το φαγητό γίνεται και αβγολέμονο. Δεν βάζουμε χυμό ντομάτας και κανέλα, και  στο τελείωμα του φαγητού φτιάχνουμε αβγολέμονο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου